Interview Loes en Suus op reis

Indonesie

Reisinspiratie… Dat is waar Backpackenopwieltjes voor staat. Regelmatig komen wij andere reisbloggers en Instagrammers tegen die ons inspireren. We delen deze graag met jullie zodat jullie hopelijk ook weer getriggerd raken om meer op avontuur te gaan. Deze keer interviewden we de zussen Loes en Suus van Loes en Suus op reis. Voordat we losbranden met vragen: Loes en Suus zamelen geld in voor de slachtoffers van de aardbevingen op Lombok. Bestel hun kalender

Wat is jullie favoriete bestemming?
Australië! De afwisseling in het land spreekt ons erg aan. De gastvrijheid van de mensen, hoe open ze zijn… En het land is heel mooi, je hebt veel verschillende soorten natuur en heel wat gave steden. Ja, je kunt echt voor alles daarheen.

Waarom moeten mensen jullie volgen?
We proberen zo eerlijk mogelijk te zijn en dingen niet mooier te maken dan ze zijn, maar ook niet te bagatelliseren. We vertellen graag de waarheid over alle plekken, niet alleen over de standaard bezienswaardigheden. We treden graag buiten de gebaande paden. Dat is ook de reden waarom we nu naar het Indonesische eiland Flores zijn gegaan, dat is onbekender dan bijvoorbeeld Bali. Ook laten we de graag de parels in Nederland zien, zoals de Soesterduinen, de streetart in Hengelo en stedentrips die we doen dichtbij huis.

Wat maakt Loes en Suus op reis anders dan andere reisblogs?
Wij zijn jong en daardoor hebben we een andere blik op de wereld. Een ruime, open blik naar andere culturen. We waren bijvoorbeeld afgelopen zomer op een school in Ruteng, op Flores in Indonesië. Omdat wij zelf nog jong zijn (15 en 17 jaar) leggen we makkelijker contact met de kinderen, ze stappen sneller op ons af. Daarnaast vinden wij het belangrijk om niet de boekjes te volgen, maar vooral zelf te kijken en te oordelen of we het leuk vinden. We kijken niet van tevoren op Tripadvisor, maar we ontdekken graag zelf!

Waarom zijn jullie je gestart?
Met dank aan onze ouders zijn wij vanaf onze geboorte vaak op reis geweest. 2,5 jaar geleden zijn we begonnen met ons blog. Omdat we schrijven leuk vinden en we graag tips over onze bestemmingen delen met anderen. Het is een uit de hand gelopen hobby.

Wat is het doel met jullie reisblog en Instagram?
Aan zoveel mogelijk mensen laten zien hoe mooi de wereld is en wat de wereld te bieden heeft. Dat kunnen bekende plekken verder weg en dichterbij zijn. Zowel de kleine plekjes bij ons huis om de hoek, als die ergens heel ver weg in Australië.

Wat gaan jullie in de toekomst doen?
We proberen steeds te groeien met ons blog en op Instagram. Ook gaan we binnenkort van onze WordPress domeinnaam naar een eigen domeinnaam. Maar het belangrijkste vinden we dat we de reizen blijven delen en dat we zo doorgaan. Want op zich hebben we al meer bereikt dan we hadden verwacht. Het gaat ons niet om de hoeveelheid lezers en volgers, maar dat de mensen die je bereikt het leuk blijven vinden. Want dat is waar we het voor doen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here