De vijf mooiste plekken in Peru

Machu Picchu Peru

Peru, een prachtig land met een rijke historie. Een flink land, zo’n 30 keer zo groot als Nederland. Als je er heengaat, is er zoveel te ontdekken. Welke plaatsen zijn echt de moeite waard? Bekijk eens onze top vijf van de mooiste plekken Peru.

Nummer 1 mooiste plekken Peru: Machu Picchu

Machu Picchu Peru
De múst see in Peru is natuurlijk de Machu Picchu; de Incastad die nooit door de Spanjaarden is ontdekt en daardoor behouden is gebleven. Foto’s van de Machu Picchu zijn best mooi, maar als je er bent is het echt magisch mooi. Wat ons betreft niet alleen perfect voor in dit rijtje, maar deze plek hoort bij iedereen op de bucketlist!

Nummer 2 mooiste plekken Peru: Huaraz en de Laguna 69

Laguna 69 in Peru

Vanaf Huaraz kun je veel trekkings doen, waaronder die naar Laguna 69 (en nee, dit heeft geen dubbelzinnige betekenis, alle lagunes hebbe uur terug. Op hoogte, dus wij kregen er doordat er op hoogte minder zuurstof in de lucht hangt wel hoofdpijn van. Maar eenmaal aangekomen bij Laguna 69 merk je dat het iedere stap waard was en sta je met open mond te kijken. Wat een prachtig contrast in kleuren!

Nummer 3 mooiste plekken Peru: Huacachina

Huacachina in Peru

Dit is een van de leukste dingen die wij in Zuid-Amerika gedaan heb! In de woestijn ga je met een karretje (sandbuggy) keihard over het zand. Een waar achtbaangevoel krijg je iedere keer in je buik. Je stopt op een aantal plekken en dan pak je een sandboard, dat is een soort surfplank, en daarmee roets je op je buik van de heuvels af. Wat was dit lachen!

Nummer 4 mooiste plekken Peru: Titicacameer

Lago Titicaca

Het hoogst bevaarbare meer van de wereld: het Titicacameer. Deze foto hierboven is van het Boliviaanse deel. Een mooi meer en doordat het op meer dan 3000 meter ligt heeft het iets bijzonders. We hebben er heerlijke zalmforel (Spaans: trucha) gegeten. Jammie!

Nummer 5 mooiste plekken Peru: Amazone

Met het schaamrood op mijn kaken moeten we bekennen dat we hier zelf niet geweest ben, maar eigenlijk zou een kijkje nemen in de Amazone niet mogen ontbreken als je naar Peru gaat. Voor ons een reden om nog een terug te keren naar dit prachtige land!

Mooiste plekken van Peru?

Ben je al in Peru geweest? Wat vond jij dan de mooiste plekken? Of wil je er ooit heen? Dan zijn wij heel benieuwd of sommige van deze plaatsen bij jou op je bucket list staan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here