Zes must sees in Berlijn

Berlijn, een stad waar wij dit jaar voor het eerst zijn geweest. Wat vonden we het een topstad! Een fantastische sfeer, mooie gebouwen, gezellige restaurants en koffietentjes. Wij gaan zeker nog eens terug. Ons eerste bezoek bestond voor een groot gedeelte uit de highlights en deze delen we graag met jullie.

1. De Berlijnse muur

Alsof je naar Parijs gaat zonder de Eiffeltoren te zien… De Berlijnse muur moet je natuurlijk zien als je naar Berlijn gaat. Er staan op heel wat plekken nog resten van de muur. Een bekende plaats is Checkpoint Charlie waar je nog een huisje van de grensovergang kunt zien. Het is wel erg toeristisch, maar goed…

Berlijn Checkpoint Charlie

De Eastside Gallery, waar ze de muur hebben voorzien van graffiti, is een goede plek om de Berlijns muur te zien. Een mooie wandeling langs het water. Ja, gaaf!

Berlijnse muur graffiti

2. Gendarmenmarkt

De Gendarmenmarkt, ook wel het mooiste plein van Berlijn genoemd. Groots opgezet en in de winter is er de grootste kerstmarkt van Berlijn te vinden.

Gendarmenmarkt Berlijn

3. Brandenburger Tor

De Brandenburger Tor is het symbool van vereniging van Oost en West na de val van de muur en wordt vaak gebruikt als kenmerkend bouwwerk voor Berlijn.

brandenburger toren Berlijn

4. Holocaust monument

Als je bij de Branderburger bent, vergeet dan ook niet naar het Holocaust monument te gaan dat er vlakbij ligt. Heel veel grijze blokken waar je tussen kunt verdwalen. Indrukwekkend!

Berlijn holocaust monument

5. Parlementsgebouw

Wat een prachtig gebouw! Je waant je bijna Rome … Het mooie grasveld en het wijde plein eromheen maken het plaatje compleet. Als je de koepel wil bezoeken is het handig om van tevoren te reserveren.

Berlijn Parlementsgebouw

6. Televisietoren bij Alexanderplatz

Het is eigenlijk knap als je deze mist als je Berlijn bezoekt. Want overal zie hem bovenuit steken; een ideaal herkenningspunt dus. Je kunt de toren ook bezoeken, maar vanaf beneden is het ook al de moeite waard om een blik op de toren te werpen.

Tv toren Berlijn

Trip naar Berlijn aan het plannen?

Tot zover onze top 6 must sees voor als je de eerte keer naar Berlijn gaat. Ben je een trip naar Berlijn aan het plannen? Lees dan ook onze vier tips.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here