Vijf weetjes voor het plannen van een reis naar IJsland

IJsland is prachtig! Wij reden er een week rond en werden weggeblazen door al het natuurschoon. Ben je bezig met het plannen van een reis naar IJsland? Lees deze blogpost met vijf weetjes over IJsland dan even door.

1. Iedereen spreekt Engels

Het IJslands is een van de moeilijkste talen ter wereld. Dit leer je dus niet even snel voor vertrek. Maar maak je geen zorgen, iedereen spreekt er Engels. En niet een beetje, maar echt goed.

2. De natuur is gratis

Is IJsland duur? Ja, helaas wel. Eten, drinken en verblijven is een stuk duurder dan hier in Nederland. Maar… daartegenover staat dat de natuur wel gratis is. Dus je hoeft nergens entree te betalen voor watervallen of natuurparken. En dat scheelt ontzettend, waardoor je overall kosten weer mee kunnen vallen.

Natuur op IJsland is gratis

3. Het weer is nog onvoorspelbaarder dan in Nederland

Het weer kan per uur verschillen. Of je begint onderaan de berg met mooi weer en komt bovenop in een soort poollandschap terecht met heftige neerslag. Natuurlijk wil je de reis nog wel na kunnen vertellen. Check daarom dagelijks het weer op Safetravel.is. Wij waren er in mei en konden toen een halve dag een bepaalde snelweg niet op vanwege heftige winden. Deze site was toen erg handig!

Onvoorspelbaar weer IJsland

4. Andere gewoonte bij eten bestellen

Hier in Nederland zijn we over het algemeen gewend dat de serveerster naar je tafel komt om de bestelling op te nemen. Op IJsland is het heel vaak het geval dat je eerst naar de counter/kassa loopt om daar je eten en drinken te bestellen en vervolgens gaat zitten. Dan wordt het naar je tafel gebracht.

IJsland restaurant weetjes

Uit eten IJsland weetjes

5. IJsland is een erg dunbevolkt land

Dunbevolkt IJsland

Rijden op wegen waar je nauwelijks iemand tegenkomt. Het kan in het Noorden van IJsland. Geen files zoals wij inmiddels gewend zijn, maar rustig toeren zonder drukte terwijl je ver vooruit kunt kijken. Heerlijk! Dat geeft je zelfs de mogelijkheid om foto’s te maken terwijl je op de weg ligt.

Vijf weetjes over IJsland…

We hopen dat je hier iets aan hebt bij het plannen van je reis naar IJsland. Of ben jij er al geweest? En wat vond je ervan? We zijn heel benieuwd!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here